לטובת מי שלא זוכר או מי שטרם נולד, בשנת 2010 פקדה את האי האיטי רעידת אדמה 7.0 בסולם מגניטודה לפי מומנט, סולם הבוחן את ממדי האנרגיה המשתחררת בעת רעידות האדמה. רעידת אדמה זו הייתה אחת מהרעידות הקשות ביותר שידענו בתקופה המודרנית. בעקבותיה היו מספר רב של לכודים, פצועים ורבים נהרגו. העולם נזעק ויצא לעזרת האי, אך עד היום האיטי מתמודדת עם נזקי רעידת האדמה הזו. גם כריסטיאן היידר ניסה לעזור לתושבי האיטי, כבר בהיותו בן 10.
הילד כריסטיאן היידר נתרם לעזרת תושבי האיטי
בשנת 2010 כריסטיאן היידר היה בן 10, הוא היה חניך צעיר ונלהב בתנועת הצופים הבריטית כשהוא שמע על רעידת האדמה המזעזעת. כבר אז הוא התחיל לחשוב כיצד הוא, ילד קטן, יכול לעזור לתושבי האיטי. חשב וחשב ובסוף כאשר הגיע לתיכון ועבד על פרויקט במסגרת הצופים עלה בראשו רעיון להקים ארגון ללא מטרות רווח שיעזור לתושבי האיטי. עיקר הפרויקט – בניית חממה הידרופונית.
תחילה הוא יזם את הפרויקט בתיכון שלו, ב- Northwest Catholic in West Hartford. הוא וכמה מחבריו הקימו חממה הידרופונית וקצרו הצלחה רבה. מאחור יותר חברו לכריסטיאן אביו ואחיו וביחד הם נסעו להאיטי ושם הקימו חממה הידרופונית לאחת הקהילות בהאיטי.
שיטת הגידול ההידרופונית מאפשרת לגדל צמחים במנותק מהקרקע, בעזרת תמיסות מינרליים המוזרמות לצמחים דרך המים. לדעתו של היידר מדובר בשיטת גידול פשוטה המתאימה מאוד לקהילות שבהאיטי והיופי הוא שגם לא צריך הרבה כסף כדי ליהנות ממנה.
בבילון – מערכת הידרופונית פרי פיתוחו של כריסטיאן היידר
מאחר שהיידר הצעיר ביקש לייצר פתרון ליצירת מזון שהוא זול מאוד, לא יותר מ-5 דולרים ביום, הוא תכנן מערכת הידרופונית וכינה אותו בשם "בבילון". המערכת עצמה יכולה להכיל כ-16 צמחים בו-זמנית. בבילון מאפשרת לאנשים לגדל צמחים ומזון לקהילה שלמה ולצרכי מסחר, לא רק לתא המשפחתי המצומצם. כך ששימוש בה לא רק מספק את צרכי התזונה של המגדל ומשפחתו כי אם גם מאפשרת למגדל להרוויח ממנה פרנסה.
היידר מייסד ארגון ללא מטרות רווח כשהוא בכיתה ט' בלבד!
אני לא יודע מה אתם עשיתם בכיתה ט', אני יודע שמה שעניין אותי בגיל 15 זה – בנות. אבל היידר הוא לא נער ככל הנערים. כי בעודו בכיתה ט' בלבד החליט לייסד ארגון ללא מטרות רווח וקרא לו "LEVO International". המטרה שניצבה לנגד עיניו היא גיוס תמיכה להפצת המערכת ההידרופונית שלו לתושבי האיטי. והוא אכן מצליח לגייס עזרה ומשאבים ממקורות רבים.
תחת הארגון הזה הוא היא איחד וקידם עוד כמה פרויקטים חברתיים ולא רק את מערכת בבילון ההידרופונית. הארגון שהקים חיפש פתרונות טכנולוגיים חדשניים ועצות כיצד לפתח עוד יותר את הפרויקטים שלו והוא גם היווה מסגרת לגיוס כספים עבור המטרות שלו. במקביל פיתח ביחד עם מומחים מדפסת תלת ממדית שמדפיסה רכיבים למערכת ההידרופונית שלו.
וכן, הוא חבר למעבדות להתפתחות הילד, שסיפקו מעטפת של שירותים לילדים עד גיל 5. היידר תרם למעבדות האלו את הפיתוח שלו – את בבילון, המערכת ההידרופונית שקידם ועמל עליה והמעבדות עצמן חיבקו את היוזמה הברוכה שלו.
אנה בליידן, מנהלת המעבדות להתפתחות הילד, סיפרה על שיתוף הפעולה שלהם עם כריסטיאן היידר: "אהבנו מאוד את הרעיון להציב חממה הידרופונית במרכז שלנו להתפתחות הילד, מכמה סיבות עיקריות. בראש ובראשונה זה קירב בין תלמידים ומורים וחשף בפניהם את היופי של חוויית הטבע. אנחנו מנסים לקדם עד כמה שניתן פעילות בחיק הטבע עבור הילדים שלנו וזה מאוד עזר לנו ולתלמידים הצעירים שלנו.
יתרה מכך, תודות לחממה ההידרופונית הילדים הקטנטנים האלו רואים במו עיניים ולומדים מהיכן מגיע המזון. ולא פחות חשוב מכך, בעקבות שיתוף הפעולה עם היידר הצעיר גם התחלנו לפתח שיח עם הילדים על האסון שארע בהאיטי."
החזון של כריסטיאן היידר והתגשמותו
היידר מספר: "המטרה שלי היא להפוך את שיטת הגידול ההידרופונית ליותר ויותר נגישה במובנים של עלות וקלות שימוש. לכן עמלתי על פיתוח של רכיבים לחממות הידרופוניות במדפסות תלת ממדיות. אני מתעניין בחקר הסביבה מטבעי ותמיד מחפש פתרונות מתכלים, ידידותיים לסביבה ואקולוגיים, לא משנה על איזה פרויקט אני עובד באותו רגע. אני רואה בקיימות מטרת-על ולדעתי היא צריכה להתרחב ולהתפשט לקנה מידה גלובליים, לא רק באנגליה או בהאיטי. אני חושב שהפיתוחים שלנו יקודמו בעתיד הקרוב והם יהיו נגישים לציבור הרחב בכל העולם".
היידר הצעיר הוא סיפור הצלחה שמדגים דאגה אמיתית לסביבה ולנזקקים. רבים צופים לו עתיד מזהיר ועוקבים אחריו ואחרי הקריירה שלו, שהתחילה, אנחנו מזכירים לכם – כבר בגיל 10.
להגיב