עיקבו אחרינו

הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק וקבלו מידע עדכני, אמין וברור בתחום גידולי הידרו.

הידרופוניקה TV

גידול הידרופוני של קנאביס מניב רווחים של מיליארדים. מסע בין חוות הקנאביס בישראל.

גידול הידרופוני חקלאות הידרופונית מגזין

אוהבים צמחים ואין לכם זמן או חשק להשקיע בטיפוחם? לכו על גידול סוקולנטים

סוקולנטים

רובנו אוהבים צמחים. קשה להישאר אדיש לעץ ירוק, זקוף וגאה, לפרח צבעוני ומרהיב או לכל הירוק הזה בעיניים. העניין הוא שלא כולנו נולדנו עם מגרפה ומעדר ביד. וגם אם יש לנו גישה ויכולת מעשית לגדל בהצלחה צמחים, לא תמיד יש לנו את הזמן, הכוח או החשק להשקיע בטיפוח שלהם. עבור אנשים אלו גידול סוקולנטים (Succulentus) הוא הפתרון האידאלי.

סוקולנטים פנים רבות להם; הם צמחים יפיפיים, בשרניים, מגוונים מאוד בצורותיהם, הם לא זקוקים לטיפול מתמיד, בקרה והשגחה צמודה, לא צריך גינה כדי ליהנות מהם וגם קל מאוד להרבות אותם. סוקולנטים – הצמחים שמגדלים את עצמם, כמעט.

נעים מאוד: בואו נעשה הכרות קצרה עם הסוקולנטים

המילה "סוקולנטים" מגיעה אלינו מלטינית, ופירושה: עסיסיות או בשרניות. מכאן גם אפשר להקיש מי נכנס תחת הגדרת סוקולנטים. אלו הם צמחים, שאינם נמנים על משפחה בוטנית אחת, אך יש להם כמה תכונות משותפות – הם אוגרים את המים שלהם בתאים ולכן הם עסיסיים, הם אינם דורשים השקיה מרובה וניתן לגדל אותם כמעט בכל מקום. קקטוסים הם מהמפורסמים שבסוקולנטים, למשל. אבל יש עוד שפע של צמחים שיש להם תכונות סוקולנטיות.

סוקולנטים

צמחים המאופיינים בסוקולנטיות הם לדוגמה: כפניות, ניצנית, גסטריה, אלווי (כן, כן, זהו הצמח ממנו מפיקים אלוורה), סביון הימליה, סנסיווריה, קרוסלה, סרפנס, פכיוורה, וורתיה וצורית.

מדריך גידול סוקולנטים, ממש אבל ממש פשוט

בשורות הבאות נראה איך מגדלים סוקולנטים באופן כללי. אך חשוב לציין שיש צמחים סוקולנטים שיעדיפו קצת יותר מים ויש כאלו שיזדקקו לקצת יותר חשיפה לאור.

מצע גידול סוקולנטים

אפשר לשתול סוקולנטים בתוך מצע שתילה רגיל. מומלץ להוציא ממצע המשתלות הסטנדרטי את הספוגים, ואפשר לשלב גם קצת חול ים שאינו מלוח במצע. המלצה: כדאי לשלב מעל המצע אבני נוי, חלוקי נחל או טוף, זה יוצר מראה מאוד אסתטי.

סוקולנטים

כליי גידול סוקולנטים

כלי הגידול יכול להיות כל עציץ כמעט. עם זאת, מאוד מומלץ לשתול סוקולנטים בתוך עציצי בטון או חרס. והכי חשוב – וודאו שיש חורים לאוויר ולניקוז המים. סוקולנטים לא מגיבים טוב להיקוות של מים בעציץ. חייבים לדאוג לניקוז הולם בכלי הקיבול שבו מגדלים אותם, אחרת הם ירקיבו ופשוט יגוועו.

השקית סוקולנטים

יש להשקות צמחים סוקולנטים רק כאשר המצע יבש. לכן לפני שמשקים סוקולנטים – יש לבדוק היטב את רמת הרטיבות של המצע. כפי שציינו, יותר מדי מים עלולים להרוג אותם. בחורף, אפשר להשקות סוקולנטים פעם בשבועיים-שלושה. בקיץ, יש להשקות אותם אחת לשבוע לערך. ובכלל, בכל מה שנוגע למים אפשר להיות רגועים, הסוקולנטים יכולים לשרוד במצע יבש גם כמה ימים, כך שאם שכחתם להשקות סוקולנטים הם כנראה ישרדו.

סוקולנטים

אור ושמש

מרבית הסוקולנטים דורשים חצי יום שמש ואור וחצי יום חושך אבל הם לא אוהבים קור ובטח לא קור קיצוני. לא מומלץ לגדל סוקולנטים בתנאים של צל מוחלט. יחד עם זאת, הם לא יגיבו טוב לקרינה ישירה וחזקה של שמש לאורך זמן, הם עלולים לסבול מכוויות וגם הצבע החי שלהם ידהה. חשוב להבין שבית הגידול הטבעי של סוקולנטים הם מקומות כמו: מקסיקו, הנגב הישראלי ומדגסקר שבאפריקה – כלומר אלו צמחים שאוהבים קיץ וחום. גשמים, ברד, שלגים – הם לא תנאים שבהם הם יכולים לשגשג ולפרוח. זכרו, שהצמח הלאומי שלנו "הצבר" הוא סוקולנטי, וצברים אוהבים תנאים של קיץ.

הזנה ודישון

אין שום צורך ממשי לדשן או להזין צמחים סוקולנטים. אם מאיזה שהיא סיבה אתם מעוניינים לדשן אותם אז אל תרבו בדשן, והקפידו לדשן אותם אך ורק בעונות המעבר – סתיו ואביב.

גיזום סוקולנטים

גם כאן על פי רוב אין צורך לגזום סוקולנטים. בתנאים הנכונים הם יגדלו היטב ויתחדשו גם ללא פעולת הגיזום. אולם חלק מהסוקולנטים ידרשו גיזום קל לצורך התחדשות.