מגזין

הידרופוניקה לא רק בנאס"א, עכשיו גם אלסקה

לא צריך להרחיק עד לאלסקה כדי לדעת שמדובר במדינה יפה, גדולה ונדירה אך יחד עם זאת מאתגרת. האקלים שבה קר מאוד, רק במשך שלושה חודשים במהלך השנה הטמפרטורות עולת מעל ל-0 מעלות, ובשאר הימים הטמפרטורות יכולות להגיע ל-50- מעלות צלסיוס. קרחונים מכסים חלק גדול מהמדינה, כמות המשקעים מאוד קטנה עד שיש שנים שבהן כלל לא יורד גשם, מנשבות בה רוחות מאוד עזות שרק מעצימות עוד יותר את הקור ובמקומות רבים שבהם הקרקע אינה קפואה – נוצרו ביצות. במצב כזה קשה מאוד לגדל תוצרת חקלאית ומזון ותושבי אלסקה נאלצו במשך שנים רבות להסתמך על אספקה שהגיעה בעיקר מארצות הברית ומקנדה.

אלסקה מאמצת אל חיקה את שיטת הגידול ההידרופונית

שינוי שמתחולל ממש בימים אלו באלסקה התחיל באי "Windswept Aleutian" הממוקם כ-1287 קילומטרים מאַנְקוֹרֵגּ', הלא זוהי העיר הגדולה ביותר באלסקה, כאשר החלו לגדל תוצרת חקלאית בשיטה ההידרופונית. עד אז תושבים המתגוררים בעיר כמו אנאלסקה לא זכו מעולם לצרוך תוצרת מקומית וניסמכו אך ורק על יבוא. אולם בזמן האחרון הם מרכיבים את הסלט שלהם מירקות שגודלו הידרופונית במדינה שלהם והם מאוד מרוצים. 

חברת "Aleutian Greens" מחוללת מהפכה הידרופונית באלסקה

חברת "Aleutian Greens" בנתה חווה הידרופונית בתוך קונטיינרים של ספינות שקירותיהם מתנשאים לגובה של כ-12 מטרים. את הצמחים שהם מגדלים הם מאירים בתאורת לד כך שהם אינם תלויים בכלל במזג האוויר האכזרי ששם בחוץ. בכל מכולה הם מייצרים כ-450 צמחי חסה מדי שבוע וכן מגוון עלים ירוקים אחרים וכל זאת במצע נוזלי המועשר בחומרי הזנה, לא במצע אדמה.

בליין שיישניקוף, מייסד שותף של חברת "Aleutian Greens", מספר:

"בתחילת הדרך סיפקנו את התוצרת שלנו רק למסעדות מקומיות. לאחר מכן, היה ביקוש לתוצרת שלנו גם בחנויות והמוצרים שלנו החלו להימכר בהצלחה גם בסופרים ובמכולות. השליטה שלנו בתנאי הגידול ההידרופוניים מאפשרים לנו להביא להבשלה מהירה של הצמחים, עד לכדי קיצור של כ-6 שבועות במחזור הגידול בהרבה מקרים. אנחנו מביאים לשוק מוצר איכותי, טרי ונעלה וזה ממצב את התוצרת שלנו ב-TOP".

אלסקה עוברת לגידול הידרופוני מקומי

מה צרכו תושבי אלסקה עד כה?

שיטת הגידול ההידרופונית שבה נוקטת חברת "Aleutian Greens" מחוללת מהפכה באופן שבו תושבי אלסקה חושבים וצורכים. עד אז תושבי אלסקה נאלצו להסתפק בתוצרת שהגיעה אליה מארצות הברית וקנדה דרך הים או האוויר והיו תלויים בתוצרת שהייתה זמינה בעונה. שרשרת השינוע של התוצרת לאלסקה הייתה כרוכה בקבלת חסות למשל שגודלו בקליפורניה והייתה צריכה לעשות דרך ארוכה עד שהגיעה לצלחת של תושבי אלסקה. מה שפגם בטריות התוצרת, הגדיל את המחיר כי היה צריך לספוג את עלויות השינוע ואף פגע באיכות הסביבה.

חקלאות הידרופונית ארקטית, זה אפשרי

קהילות ארקטיות כגון אלו שבאלסקה יכולות לנשום לרווחה. חקלאות הידרופונית יכולה להביא שינוי אמיתי ולגרום לכך שהם ייחלו לצרוך תוצרת טריה ואיכותית, המגיעה ממקום מאוד קרוב לבית שלהם. והתרומה של זה היא משמעותית לא רק לבריאות של תושבי אלסקה כי אם גם לבריאות של כדור הארץ כולו.

העתיד של תושבי אלסקה נראה ורוד יותר

מה שהחלה חברת "Aleutian Greens" יכול להיות שינוי אמיתי לכל תושבי אלסקה, אם יותר ויותר אנשים יישמו את שיטת הגידול ההידרופונית כמקצוע לא סתם תחביב צדדי. אם כל קהילה באלסקה תתחיל לגדל בעצמה את התוצרת היא תהנה מביטחון תזונתי אמיתי. וכפי שחברת חברת "Aleutian Greens" הראתה זה משהו שהוא בהחלט אפשרי ובר-ביצוע. השיטה ההידרופונית צובעת את עתיד תושבי אלסקה בורוד, אולם כדאי שתאומץ על ידי כל קהילה החיה במקום שהוא מבודד גיאוגרפית, ורחוקה ממוקדי ייצור חקלאי. הידרופוניקה הביאה לכך שתושבי אלסקה שילמו הרבה יותר כסף על שינוע וטיפול במוצרים מאשר על המוצרים עצמם וכעת הם מתחילים לטעום את טעמה של מתוצרת בריאה, טרייה ומקומית לאורך כל חודשי השנה, ואגב כך, גם תורמים להתפתחותה של הכלכלה המקומית.

גיא שטרן

להגיב

הקליקו כאן כדי להגיב

הרשמה לניוזלטר