תושבי סין (הרבים מספור) דורשים שקיפות בתהליך ייצור המזון שלהם, ובצדק יש לומר. הם רוצים להיות בטוחים שהאוכל שהם צורכים הוא בטוח, בריא וגדל בתהליך מבוקר. הם יודעים היטב שדשנים כימיים שבהם עשו שימוש נרחב בעשורים האחרונים בכל העולם ולא רק בסין הזיקו באופן בלתי הפיך לקרקעות החקלאיות ולצד הגידול המטורף באוכלוסיית סין – הם דורשים פתרונות מיידים.
בדיוק מסיבה זו JD.com, שנחשב לתאגיד הקמעונאות הגדול ביותר בסין, החל לשתף פעולה עם ענקית הכימיקליים היפאנית מיצובישי על מנת להשיק את המפעל הידרופוני הגדול ביותר בסין, ואולי בעולם כולו. המפעל עצמו הוקם בעיר טונְגג'וֹאוּ, הממוקמת בדרום מזרח המחוז האורבני בייג'ינג, הנמצאת בפועל בצפון סין.
המטרה של שיתוף פעולה זה הוא לקחת את הטכנולוגיה החדישה ביותר בחקלאות ההידרופונית של מיצובישי כימיקלים וביחד עם התשתית הקמעונאית הענפה של JD.com לספק מזון טבעי, טהור, בריא ונקי מדשנים כימיים וחומרי הדברה סינתטיים לתושבי סין.
אז כמה גדול המפעל ההידרופוני החדש בסין?
המפעל משתרע על פני לא פחות מ-11,040 מטרים רבועים. ובתוכו יש מערכת הידרופונית מתקדמת המופעלת בכוח אנרגיה סולרית בשילוב תאורה מלאכותית. נכון לרגע זה מייצר המפעל ההידרופוני המדהים הזה בעיקר: כרוב, תרד, סוגים שונים של חסות, כוסברה ועוד. תושבי סין יכולים כבר בימים אלו לרכוש את מוצרי המזון הגדלים במפעל האדיר הזה, אונליין או בחנויות של JD.com הפזורות ברחבי סין תוך שהם יודעים שהם צורכים מזון בריא וידידותית לסביבה.
מבט מקרוב על המפעל ההידרופוני הגדול בעולם
כל תהליך גידול המזון מבוקר ומפוקח משלב הזרע ועד לשלב שילוח המזון ללקוחות ולחנויות. הטמפרטורה, הלחות, האנרגיה, התאורה, חומרי ההזנה ושאר תנאי הסביבה מנוהלים באופן אוטומטי, בזכות המערכת ההידרופונית המתקדמת פרי פיתוח מיצובישי כימיקלים.
סרטון המציג חלק מהמפעל ההידרופוני הגדול בסין:
יותר תוצרת חקלאית, יותר טעם והרבה יותר בריאות
השליטה הזו בכל תנאי הסביבה מאפשרת למפעל הייחודי הזה לייצר מזון איכותי, יפה, גדול, טעים ובריא הרבה יותר ללא תלות בעונת השנה ובחסדי שמיים.
עד כמה יותר בריא? לא תאמינו.
בתוך המפעל ההידרופוני הזה מגדלים למשל תרד העשיר ב-80% יותר חומצה פולית, שיש בו 32% יותר ויטמין C, כ-25% יותר אשלגן וכ-37% יותר זרחן משניתן למצוא בתרד שגדל בשדה הפתוח, בשיטת הגידול המסורתית. וזה לא מסתיים כאן. המפעל מסוגל לייצר גם יותר תוצרת חקלאית בהשוואה לגידולי שדה ואפילו בהשוואה לתוצרת הגדלה בחממות.
אם נחזור לרגע שוב לתרד, אז במפעל הזה מגדלים 19 אצוות תרד לעומת 4 אצוות תרד בשנה בשדה חקלאי פתוח או 6 אצוות בחממה. יתרה מכך, גם כמות המים הנדרשת לצורך הגידול היא קטנה יותר משמעותית בהשוואה לשיטות גידול אחרות. והרי זה כל היופי בשיטת הגידול ההידרופונית בכלל וביוזמת המפעל הזה בפרט – הם שמים סוף לצורך בחומרי הדברה ודשנים כימיים ולצד זאת נחשבים גם חסכוניים מאוד במשאבי המים.
וזה עדיין לא הסוף…
בתוך המפעל עצמו משולבת רשת לוגיסטיקה מתוחכמת ומתקדמת פרי פיתוח JD.com, שמסוגלת לשלוח את התוצרת הטריה היישר לצלחת של הצרכנים בו ביום שבו קוצרים אותה. כרגע המפעל מתרכז בגידול הידרופוני של ירקות, אבל בעתיד הקרוב הם מבטיחים שגם פירות יגודלו שם באותה השיטה בדיוק.
בשורה חדשה, מודל חקלאי חדש
המפעל הגדול הזה הוא הוכחה ששיטת הגידול ההידרופונית אינה איזה טרנד חולף או אופנה ארעית כי אם פתרון אמיתי, יעיל וישים לבעיות שניצבות לא רק בפני סין כי אם בפני העולם כולו.
הידלדלות הקרקעות, מחסור במים, חומרי הדברה ודשנים מזיקים הגורמים לבעיות הן בקרב בני האדם והן בקרב בעלי חיים, התחממות כדור הארץ, הגידול הבלתי נתפס באוכלוסיית העולם -כל אלו ועוד יוצרים מציאות שמדאיגה רבים. ואם יש בנמצא פתרונות שיכולים לתת מענה לכל האתרים האלו, אז חשוב לאמץ אותם ולהפיץ אותם – כי העתיד שלנו, של ילדינו ושל נכדינו תלוי בזה.
היי
הרצתם סדרת כתבות מעניינות על הידרופוניקה רק שכל הכתבות שלכם הם מעטפת חיצונית בלי להסביר מהיכן ניתן להשיג בחנויות את האביזרים למערכת ופיתוח סביבתי של המערכת בבית טמפ' וכדו'
אשמח לקבל פרטים נוספים על המערכת
תודה רבה
אנחנו מגזין שמחפש כתבות על החידושים בתחום.
אין לנו המלצה על חנות מסויימת.