אוכל אורגני נחשב בעבר לטרנד בר חלוף, כזה שרק אנשים עשירים יכולים להרשות לעצמם לאמץ אותו. בכל זאת, מחירי הגידולים האורגניים יקרים משמעותית מהתוצרת החקלאית הרגילה. אלא שכיום, יותר ויותר אנשים ברחבי העולם מודעים ליתרונות ולתועלת שבחקלאות אורגנית. צרכנים רבים בוחרים להכניס לעגלת הסופר שלהם מזון שלא עבר ריסוס ואין בו חומרי הדברה. חקלאות אורגנית היא למעשה צורת חקלאות המתחייבת לעקרונות של שימור וטיפוח בריאות הקרקע, בעלי החיים והאדם. היא עושה זאת באמצעות הגבלה על שימוש בחומרים מזיקים. הנה כל הסיבות למה גידולים אורגנים צריכים להיות במקרר שלכם:
אין הדברה
החוק להסדרת תוצרת אורגנית שהתפרסם ב-2005, מגביל את השימוש בחומרי הדברה ודישון כך שתוצרים אורגנים כמעט ולא מרוססים. למעשה, בשנת 2014 התפרסם מחקר במגזין הבריטי ״British Journal of Nutrition״ שמצא כי הסיכוי למציאת חומרי הדברה בגידולים רגילים גבוה ב-400 אחוז מאשר בגידולים אורגנים. חומרי ריסוס והדברה מכילים חומרים רעילים העלולים לגרום למחלות כמו סרטן וכן לירידה בפוריות. כשאתם צורכים גידולים אורגניים, אתם יכולים להיות בטוחים שכמות החומרים המזיקים קטנה משמעותית עד לא קיימת.
אוכל אורגני שומר על חרקים טובים
כשאנחנו חושבים על חרקים אנחנו מיד מדמיינים מקקים ושאר יצורים קטנים ומלחיצים. אבל מסתבר שבטבע קיימים חרקים שתורמים לנו. למשל, ישנן צרעות קטנות המסייעות לחקלאים במיגור של כנימות המזיקות לגידולים. חרק אחר שבני האדם מנצלים לטובתם הוא פרפר טוואי המשי. הפרפר טווה חוטי משי בהם משתמשת תעשיית האופנה והטקסטיל. חקלאות רגילה לא מבדילה בין חרקים טובים לחרקים רעים, ופוגעת בכולם בריסוס והדברה. לעומת זאת, חקלאות אורגנית אינה פוגעת בחרקים הטובים ומסייעת לשמור על איזון נכון בטבע.
שמירה על הסביבה
חומרי הריסוס וההדברה הנפוצים בגידולים החקלאיים פוגעים לא רק באופן ישיר בבני האדם, אלא גם באוויר, באדמה ובמים. החומרים האלו נשארים בסביבה זמן רב לאחר שהגידולים כבר נקטפו. מה שעלול לגרום לכך שלא ניתן יהיה לעבד יותר את האדמה. אוכלוסיית העולם רק הולכת וגדלה, ואנו זקוקים לאדמה פורייה שתניב לנו יבולים ומזון רב. חומרי הדישון הטבעיים בהם משתמשים בחקלאות אורגנית. הם מעשירים את האדמה ואף הופכים אותה לטובה יותר עבור הגידול הבא. בנוסף לכך, גידולים אורגניים מצליחים לספוג טוב יותר מים, ולכן יש צורך בפחות השקיה. כך אנו חוסכים מים ומשאבים ותורמים לאיכות הסביבה.
חופש לבעלי החיים
מי שנושא בעלי החיים קרוב ללבו, ישמח לדעת שחקלאות אורגנית נחשבת לידידותית יותר לחיות המשק לעומת החקלאות המסורתית. העופות והבהמות, אותם מגדלים החקלאים לצורך אספקת בשר, מוצרי חלב וביצים, נהנים משטחים נרחבים למרעה מבלי להיות דחוסים במכלאות הצפופות.
זה טעים יותר
אז נכון, טעם זה לא עניין מדעי ועד כה לא נעשו מחקרים המצביעים על כך שגידולים אורגניים הם טעימים יותר. ועם זאת, הסברה היא שהטעם של הגידולים האורגניים עשיר יותר. זאת בזכות העובדה שהגידולים צומחים באדמה מזינה יותר מאשר בחקלאות המסורתית. תטעמו ותגלו אם זה נכון.
אוכל אורגני פשוט בריא יותר
התפיסה שאוכל אורגני בריא נכונה לחלוטין. כך לדוגמה, מחקרים מצאו שבפירות וירקות אורגניים יש 69 אחוז יותר נוגדי חמצון לעומת גידולים רגילים. נוגדי החמצון ידועים כמונעים מחלות סרטן ומחלות לב, וכן מסייעים למיצוק עור הפנים. בנוסף, הבשר והחלב האורגנים כוללים 50 אחוז יותר חומצות שומן אומגה 3 מבבשר וחלב רגילים. אומגה 3 הינו אנטי דלקתי. הוא מגן על מערכת העצבים, משפר את היכולות הקוגנטיביות, משפר את בריאות הלב וכן מסייע בשיפור יכולות הקשב והריכוז.
להגיב