עיקבו אחרינו

הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק וקבלו מידע עדכני, אמין וברור בתחום גידולי הידרו.

הידרופוניקה TV

גידול הידרופוני של קנאביס מניב רווחים של מיליארדים. מסע בין חוות הקנאביס בישראל.

גידול הידרופוני הזנת צמחים כללי מגזין

הכירו את פטריות מיקוריזה שיחזקו את הצמחים והגידולים שלכם

פטריות מיקוריזה

פטריות מיקוריזה הפכו בשנים האחרונות לטרנד הפופולרי ביותר בתחום הגידול הביתי. לפניכם כל מה שרציתם לדעת על פטריות הקסם הללו שיתרמו רבות לצמחים שלכם.

לאחרונה יותר ויותר מגדלים ביתיים החלו להוסיף לדשן של הצמחים שלהם גם פטריות מיקוריזה, זאת בזכות היתרונות הרבים והתועלת העצומה של הפטריות לצמחים. פטריות מיקוריזה מסייעות לחזק באופן משמעותי את הצמחים ומזרזות את תהליך ההתפתחות שלהם. פטריות אלו, שעברו מתעשיית החקלאות המסחרית לשוק הגידול הביתי, אלו למעשה זנים ותתי זנים רבים של פטריות ממגוון רחב של סוגים שמקיימות יחסי גומלין (סימביוזה) עם מערכת השורשים של הצמחים. כל פטריה שמקיימת יחסי גומלין עם הצמח מוגדרת כפטריית מיקוריזה, אך ישנן פטריות שיוצרות סימביוזה טובה יותר עם הצמחים.

בפטריות מיקוריזה ישנו חומר הנקרא תפטיר (אוסף של קורים). אפשר לחלק את פטריות המיקוריזה לשני סוגים עיקריים: אנדומיקוריזות – פטריות נפוצות שהקורים שלהן חודרים לתוך השורשים ו-2 עד 3 סנטימטרים של תפטיר יוצאים אל הקרקע, ואקסומיקוריזות – פטריות שנפוצות בעיקר באזורים ממוזגים, שהקורים שלהן לא חודרים לשורשים כי אם גדלים ברשת צפופה סביב השורשים.

מהי מערכת הגומלין בין הצמחים לפטריות מיקוריזה?

הפטריות זקוקות לסוכר וחומרי תזונה אחרים כמו חלבונים, ליפידים, ועמילן על מנת לשרוד, והן יכולות לקבל זאת מהצמחים – הצמחים מפיקים את חומרי התזונה האלו בתהליך הפוטוסינתזה והם תורמים אותם לפטריות. מנגד, הצמחים מרוויחים גם הם מהפטרייה והופכים לחזקים יותר. כך נוצר קשר הדדי בין הפטריות לצמחים שמכונה באופן כללי "מיקוריזה" (מקור השם במילה היוונית מיקו – פטרייה וריזה – שורש). זהו קשר שבו שני הצדדים מרוויחים – הן הפטרייה והן הצמח ולא מדובר בקשר נצלני או טפילי.

במסגרת קשר הגומלין הזה, הפטרייה חודרת לשורשים של הצמח כדי לספוג את הסוכר שהיא זקוקה לו. לעומת שורשי צמח רגילים, לפטרייה יש יכולת ספיחה ייחודית ולכן בעת החדירה לשורשי הצמח היא הופכת לחלק בלתי נפרד ממערכת השורשים.

פטריות מיקוריזה
בפטריות מיקוריזה ישנו חומר הנקרא תפטיר (אוסף של קורים).

מהי ההשפעה שיש לפטריות על הצמחים?

כאש הפטרייה חודרת לשורשי הצמח, היא מסייעת להם לספוג את חומרי התזונה בצורה הטובה ביותר, וכך תורמת לחיזוקו. בנוסף, היא מסייעת להרחיב את שורשי הצמחים. צמחים שגדלו עם פטריות מיקוריזה לא רק מאופיינים בחוזק ובמערכת שורשים ענפה יותר לעומת צמחים אחרים, אלא גם מפתחים מערכת טובה יותר של העברת חומרי תזונה חיוניים. הודות לזרימה הציטופלסמית שבה החומרים האורגניים עוברים בגופה של הפטרייה, היא מסייעת לשפר במאות אחוזים את יכולת ההזרמה והעברה בין גוף הצמח לשורשים. כך שמערכת השורשים נשמרת לאורך זמן והתפקוד של גוף הצמח הופך להיות טוב יותר לאורך כל חייו.

תרומה נוספת שיש לפטריות על הצמחים היא בהגנה שלהם מפני מזיקים. כאשר פתוגניים (חיידקים, פטריות ומחוללי מחלות אחרים) מנסים לתקוף את הצמח, הם נתקלים בפטרייה שמתפקדת כמעין מערכת חיסון לצמח. הפתוגניים אינם יכולים לתקוף פטריות, כך שהפטרייה מונעת מהצמח להידבק במחלות שונות.
בנוסף לכך, מזיקים קטנים החיים מתחת לאדמה נרתעים מצמחים שגדלים עם פטריות מיקוריזה משום שהם חוששים להידבק בפטרייה. לכן, פטריות מיקוריזה מהוות שריון יעיל מאוד נגד מזיקים מסוגים שונים.

אז אם ברצונכם לחזק את הצמחים שלכם, אנחנו ממליצים לכם להכניס נבגי פטריות מיקוריזה לדשנים שלכם. כבר לאחר כמה ימים בודדים של שימוש בפטריות מיקוריזה תוכלו להבחין בשינוי משמעותי בצמח שלכם. הצמח הופך להיות עמיד יותר למזיקים ולפגעים אחרים, הוא נראה ירוק, יפה יותר ומרשים.

מערכת האתר

צוות הכותבים של מגזין הידרופוניקה מגיש לכם מידע עדכני, אמין וברור מעולם הגידול ההידרופוני.

קריאה מהנה!

להגיב

הקליקו כאן כדי להגיב