עיקבו אחרינו

הצטרפו לקהילה שלנו בפייסבוק וקבלו מידע עדכני, אמין וברור בתחום גידולי הידרו.

הידרופוניקה TV

גידול הידרופוני של קנאביס מניב רווחים של מיליארדים. מסע בין חוות הקנאביס בישראל.

גידול הידרופוני הזנת צמחים מגזין

תגידו איזה צבע אתם רואים בצמח, נגיד לכם אילו מינרלים חסרים לו

ממש כשם שאנחנו חייבים לצרוך ויטמינים ומינרלים כדי לשרוד כך גם הצמחים שאנחנו מגדלים חייבים את מנת המינרלים היומית שלהם כדי לפרוח. במצב אידיאלי, אפילו אוטופי, את כל המינרלים מקבלים צמחים מהקרקע ומהסביבה. אבל מאחר שאנחנו לא חיים בעולם אידיאלי, חייבים לספק באופן מלאכותי לצמחים שלנו מינרלים שחסר להם.

לא כל הצמחים נולדו שווים

אז אתם בטח אומרים אבל רגע מי צריך מינרלים אם אנחנו מספקים לצמחים שלנו דשנים על בסיס קבוע ?!. ואנחנו נגיד לכם שאתם צודקים, אבל חלקית. בהחלט דישון הצמחים שאתם מגדלים הוא חשוב והוא מספק חלק ניכר ממנת המינרלים היומית הדרושה לכל צמח. אך לא כל הצמחים נולדו שווים. יש סוגים שונים של צמחים ולכל צמח יש את מינון וסוגי המינרליים הייחודיים הדרושים לו. יתרה מכך, צמחים בשלבי התפתחות שונים דורשים מינונים שונים של מינרלים והסתפקות בתערובת דישון כללית לא יכולה לספק את הדרישות המינרליות הייחודיות של כל צמח וצמח, בכל שלב התפתחותי. אז מה עושים?
לומדים להכיר מחסור במינרלים בהתאם לצבעים שמזהים בצמחים שלנו.

מינרלים, צבעים וצמחים
מינרלים, צבעים ווצמחים

כאשר עלי הצמח ירוקים מדי, יש חוסר בזרחן

נכון, אנחנו מצפים מהצמחים שלנו להיות ירוקים, אבל יש דבר כזה יותר מדי ירוק וחשוב לזהות את הירוק הזה כמה שיותר מהר. את הירוק הכהה מדי ניתן לזהות בעיקר בעלים והצבע הוא חזק מאוד עד שנראה מעט כחול. לעיתים, כאשר המצב ממש קשה והמחסור הוא גדול, העלים יקבלו אפילו צבע סגול-אדמדם. עוד סממנים שיעידו על מחסור בזרחן הם: התקפלות של העלים כלפי פנים כמו גם שהעלים הצעירים יותר יהיו מעט שרופים בקצה שלהם. על פי רוב, נראה בצורה הטובה ביותר את החוסר בעלים הוותיקים יותר. לפתע הצמח יאט את קצב ההתפתחות שלו ואם לא נוסיף זרחן הצמח יקמל לגמרי וימות.

המלצות וטיפים:

  • חשוב מאוד לספק לצמחים צעירים כמות גדולה של זרחן -לפחות בשבועיים הראשונים לחייהם.
  • שימו לב שכאשר אתם מוסיפים את הזרחן לצמח המעלות מעל 12.

כאשר עלי הצמח מאבדים את הגוון הירוק, יש מחסור באשלגן

במידה ואתם מזהים צמחים שעליהם מאבדים את הגוון הירוק שלהם, אם העלים הוותיקים מתחילים להראות יותר צהובים מנומרים-משהו ופחות ירוקים, אם יש לכם תחושה שהם מתייבשים ונחרכים ותופעה זו מתפשטת לאיטה גם לעלים הצעירים – ככל הנראה יש מחסור באשלגן. גם במקרה של מחסור באשלגן העלים עלולים להתקפל לתוך עצמם והצמיחה של כל הצמח תואט. חשוב להוסיף ולהעשיר את הצמח, בעיקר את הקרקע, באשלגן.

המלצות וטיפים:

  • מחסור באשלגן יפגום באיכות הפרי, טעמו וחיי המדף שלו.
  • כאשר מיישמים אשלגן יש לשים לב ליישום של כמות נכונה, כי מצב של יותר מדי אשלגן יפריע לספיגת מינרלים חשובים אחרים כגון: סידן ו/או מגנזיום.

כאשר עלי הצמח צהובים, יש מחסור בחנקן

אם מזהים עלים ותיקים שהופכים אט אט לצהובים, סימן שחסר להם חנקן. הצבע הירוק והבריא מתחלף בצהוב ואם לא נוסיף חנקן הצבע הצהוב יישתלט ויגיע גם לעלים הצעירים והחדשים יותר. כמו כן, ניתן יהיה להבחין כי הצמח מאט את קצב התפתחותו, הגבעול יהיה חלוש וגם השורשים יצבעו בצבע חום. עוד סממנים למחסור בחנקן הם: צבע נימי העלים ידהה, העלים הנמוכים יותר ינשרו מהצמח ואיבוד הצבע הירוק יתחיל בשוליים של העלים.

המלצות וטיפים:

  • חשוב להבחין בין הצהבה לגיטימית שמתרחשת בתום כל תקופת פריחה. כאשר זה קורה אין זה מעיד על מחסור בחנקן, לבין הצהבה שהיא תוצר של מחסור בחנקן המתרחשת בראשית תקופת הפריחה.
  • חשוב לבדוק את הצמחים מדי יום ולעקוב אחר ציבעם וקצב ההתפתחות שלהם.

כאשר עלי הצמח הופכים לבנים, יש מחסור במגנזיום

זה אמנם יתחיל בצבע צהבהב אבל לאט לאט העלים יהפכו ללבנים וייאבדו מצבעם הירוק והחיוני. מחסור במגנזיום יבוא לידי ביטוי תחילה בעלים הותיקים וימשיך לעלים הצעירים יותר וכן בתחתיתו של הצמח. אם מזהים בעיות התפתחות של הפרי ייתכן מאוד וגם זה תוצר של מחסור במגנזיום.

המלצות וטיפים:

  • חשוב מאוד ליישם מינון גבוה יותר של מגנזיום בשלבי הפריחה של הצמח.

כאשר עלי הצמח הופכים חומים, יש מחסור בסידן

אם אתם מבחינים בצבע חום בקצוות העלים ייתכן מאוד והצמח שלכם סובל ממחסור בסידן. מרבית הסידן מגיע אל מערכת השורשים של הצמחים, אך עד שהוא מגיע אליה הוא עובר דרך העלים. הצבע החום בעלים יבוא לידי ביטוי בנקודות בצבע חום והעלים יטו להתקפל לתוך עצמם. במידה ולא נוסיף סידן הצבע החום ישתלט כליל על העלים עד שהצמח ימות.

המלצות וטיפים:

  • חשוב להבחין בין עלים שרופים לבין עלים בצבע חום עקב מחסור בסידן.
  • כאשר מיישמים סידן בצמחים חשוב ליישם את המינון הנכון. לא יותר מדי ולא פחות מדי.
  • חשוב לעקוב אחר הצמחים ולזהות מחסור בסידן במהירות, כי אחרת הם ימותו.

מערכת האתר

צוות הכותבים של מגזין הידרופוניקה מגיש לכם מידע עדכני, אמין וברור מעולם הגידול ההידרופוני.

קריאה מהנה!

2 תגובות

הקליקו כאן כדי להגיב

  • בבת אחת בשבוע האחרון בשני צמחים העלים מצהיבים בכמויות, במידה מוגזמת! אחד היא קמליה, והשני שיח מאד גדול שדמו משהו הודי… לא זוכרת בדיוק. אולי מעודף מים. דישנתי ולא הוטב…
    יש לי אדניות גדולות- 90 על50. חבל לי מאד לראות את המצב
    מה אני יכולה לעשות? עוד יומיים גשם…